Senna

Een korte schets van het schitterend palmares van Senna 2016-2017


Senna heeft kwalificatie wedstrijd geturnd in Nederland voor de OS. Op basis van deze wedstrijd en de wedstrijd in Gent is ze geselecteerd om deel te nemen aan de OS in Rio. Senna heeft op de OS in augustus 2016 aan 2 toestellen deelgenomen,  de brug met ongelijke leggers en sprong. Senna was de jongste gymnaste (15 JAAR!) in Rio en ook de jongste atlete die voor Team Belgium deelnam aan de OS. Het team heeft hier de 12de plaats behaald.

 

De eerste wedstrijd na de OS vond plaats in Frankrijk in Valenciennes. Senna was hier op uitnodiging van de club om deel te nemen aan de Franse kampioenschappen. Senna behaalde met het team van Saint-Etienne Independante Stephanoise  goud. Individueel behaalde ze hier de 4de plaats met 51.798.

De volgende wedstrijd vond plaats in Italie hiervoor worden een beperkt aantal gymnasten  geselecteerd. Dit is een internationale wedstrijd met deelnemers uit o.a Groot-Brittannië, Italië, Rusland, Brazilië en Amerika. Senna behaalde hier allround een 11de plaats (53.350) en 2 toestelfinales waar de beste 8 finalisten aan deelnemen. Ze nam deel aan de toestelfinale brug en vloer. Op brug  werd ze 4de  (13.950)  en op grond 5de  (13.450).


Senna was geselecteerd voor het EK in Roemenië, spijtig genoeg heeft ze zich geblesseerd aan haar knie 10 dagen voor het EK waardoor ze niet kon deelnemen. Haar eerst volgende grote toernooi zal de Fitchallenge zijn in Gent in juni, dit is een internationale wedstrijd met o.a. deelnemers uit Frankrijk, Duitsland, Groot–Brittannië gevolgd door het WK in Oktober dat plaatsvindt in Canada.

 

STEUN ONZE DAMES ARTISTIEKE GYMNASTIEK-Rio augustus 2016

In Haacht volgden wij  op een groot scherm de kwalificatiewedstrijd per ploeg . Er waren heel wat turnfanaten opgekomen van de turnkringen Gymgroep A.S. , Haacht en Keerbergen;

Op 7 augustus 2016 turnde de Belgische ploeg  in Rio. Senne nam er deel aan twee toestellen nl. de brug en de sprong. Ze leverde heel mooi werk .Alles werd met stijl gebracht . Een klein foutje aan de brug ,waardoor haar startwaarde even daalde omdat ze snel haast ongemerkt een gemakkelijker element bracht leverde haar een iets lagere score op dan verwacht Haar score werd daarom 13.533.

Aan de sprong deed ze  een heel mooie sprong  die beloond werd met een score van 14 punten.

Haar eerste deelname aan de olympische spelen( als jongste gymnast dan nog wel ) was meer dan geslaagd.

Het Belgisch team behaalde uiteindelijk een totaalscore van 167.838 punten

 

Rio augustus 2016

Olympische spelen Rio augustus 2016 Voor het eerst een Gymgroep A.S. – lid naar de Olympische spelen. Senna schrijft geschiedenis ! Met een volledige ploeg naar de Olympische spelen .Het is voor het eerst in de Gymnastiekgeschiedenis van België.

Senna presteerde zo goed in de testevents dat ze meteen opgenomen werd in de ploeg  van de 5 gymnasten die de kleuren van België gingen verdedigen in Rio. Een dikke proficiat  voor haar, haar coachen en ouders . Ze had haar  streefdoel gehaald. Op haar 15de jaar geselecteerd worden is bewonderenswaardig .Op 7 augustus komt ze in actie .De ganse Gymgroepgemeenschap volgt met veel bewondering haar prestaties . Zij is het boegbeeld van onze vereniging. Immers tot de aanvang van haar middelbare studies werd zij opgeleid in onze topsportwerking. Zij turnde er dan onder leiding van Liesbeth Meulemans en roman Tolkatchev. Deze wedstrijd wordt rechtstreeks op TV uitgezonden op zondag 7 augustus vanaf 14.45.In het gemeentehuis in Haacht staat een TV met groot scherm .Alle gymnasten van de Gymgroep A.S. van Gym Haacht en Keerbergen werden uitgenodigd om in groep de prestaties van Senna en Rune van dichtbij mee te maken . Iedereen is welkom

 

Senna Deriks

Senna turnde een schitterende brugoefening op het Test Event in Rio .Zij Was enkel voor dit toestel geselecteerd Zij behaalde een score van 14.333 punten. Wij zijn fier dat ze mede aan de basis ligt van een uniek moment .Het is  voor het eerst in de geschiedenis van de Gymnastiek in België  dat  ze met een ploeg mogen deelnemen aan de Olympische Spelen. Voor meer details van haar voorbereiding klik op haar naam.

 

 

 

Gymgala 2016 in Antwerpen

Wie op zaterdag naar de Gymgala ging zag onze Gymgroep Elite Gymnaste Senna ,aan het werk aan de brug ongelijke leggers .

Zij bracht er een prachtige  technisch hoogstaande oefening waar wij met z’n allen van genoten . Zij startte dit seizoen met prachtig werk op de Massilia cup in Frankrijk en op de Topgymwerdstrijd in Charleroi. Werd in de top gym 2de met 54.883 punten

Senne doe zo verder  uw prestaties zijn top.

 

Belgisch kampioenschap 28 maart 2015 Malmedy

Senna schittert op het Belgisch kampioenschap.  Gelet op haar behaalde punten plaatst ze zich bij de 5 besten van België .Zij zit op koers voor Rio.

Resultaten-BK-GAF-Complet

EK-Test AGD-Junioren

Uitslagen
Junior International Cup

Senna1

Massilia Cup 2013
Uitslagen
OPEN-MASSILIA-EQUIPE-GENERAL
OPEN-MASSILIA-INDIVIDUEL

482456_247942262027834_66523792_n

 

Resultaten
wase gymcup 2012_1

result_ind les arques 2012 senna

resultaat-min1-tot-sen-AB-allround wachtebeke

resultados-Madrid
Arques - 20121207 - 18

Ook de meisjes van het topsportcentrum zijn klaar voor het WK

Foto’s
Via Google+

Video’s
PV4 Wachtebeke Grond
PV4 Wachtebeke Barre
PV4 Wachtebeke Sprong
PV4 Wachtebeke Balk
Toestelfinale Arques dec 2012

2014